Klik Untuk Mengetahui Lebih Lanjut

Wednesday, 9 May 2012

Ya Allah..aku bukan pasrah..mahupun menyerah!!




Aku dalam proses mencari pekerjaan...

Tak kira apa pun pekerjaan yang penting sumbernya halal....

Boring jugak aku kat rumah ni..Husband pergi kerja...Asyik kena tinggal je..huhu

Meskipun aku tahu...belum ada rezeki untuk aku dalam pekerjaan ni...ada hikmah apa yang Allah bagi..tapi...biasalah..aku hanya insan yang lemah..manusia yang sering kalah dalam ujian yg diberikan..bukan aku mengalah, menyeraah ataupun pasrah...cuma niat aku untuk membantu Husband meringankan beban dia...kesian aku tengok dia....
 
Dah bermacam2 aku apply...macam2 company aku hantar resume..tapi satu pun tak lekat...tak tahulah apa salah aku...apa kekurangannya resume aku...dari peringkat SPM sampai ke Master semua aku apply...aku tak kisah pun nak mula dari bawah...aku boleh timba pengalaman...sebab segala2nya kita perlukan langkah permulaankan? Bukan terus berada di atas..macam nak jadi kaya..bak kata orang..bersusah-susah dulu..bersenang-senang kemudian...

Siang malam aku berdoa dan berharap...agar pintu rezeki pekerjaan aku akan terbuka dan sampai serunya...aku takkan mengalah...Ya Allah..bantulah hambaMu ini...berikanlah aku kekuatan...Amin...

17 Jamadilakhir 1433H

2 comments:

Shawf AM said...

InsyaAllah..nanti ada la tue...ameen..

RiEsA said...

amiiinnnn....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...